ייפוי כח מתמשך ואפוטרופסות
יפויי כח מתמשך
בעבר כאשר לא היה ביכולתנו לדאוג לעצמנו היה נרש למנות לנו אפוטרופוס, כיום ניתן למנוע זאת באמצעות עריכת עריכת ייפוי כוח מתמשך והפקדתו אצל האפוטרופוס הכללי.
עריכת ייפוי כח מתמשך מאפשרת לנ להבטיח שאיש שאנו סומכים עליו ידאג לצרכים שלנו אם לא נוכל לעשות זאת בעצמנו (עקב זיקנה, מחלה, תאונה וכיוב') ולחסוך מהקרובים לנו את הצורך לפנות בדחיפות לבית המשפט דווקא ברגעים הקשים.
עריכת ייפוי כח מתמשך ומתן הנחיות מקדימות יכולה להבטיח כי הרצון שלנו יתקיים גם כאשר לא נוכל לדאוג לעצמנו, בין אם באופן זמני ובין אם באופן קבוע.
לתאום שיחת ייעוץ ניתן לפנות למשרדנו בכל עת.
תומך בקבלת החלטות
קבלת החלטות נתמכת הינה הסדר משפטי המאפשר לאדם המתקשה בקבלת החלטות אך מסוגל לכך באמצעות סיוע, לקבל את התמיכה הנדרשת לו וכן סיוע במימוש ההחלטות שקיבל, באמצעות מינוי של אדם אחר המכונה "תומך בקבלת החלטות" על ידי בית משפט לענייני משפחה.המינוי נעשה בהסכמתו של מקבל ההחלטות והוא נושא אחריות מלאה להחלטותיו.
מינוי תומך בקבלת החלטות מתאים לאדם כשיר המתקשה להתמודד עם קבלת מידע מגופים כגון בנקים, גופי מימשל, עירייה, ביטוח לאומי, קופת חולים וכד'.
חשוב לזכור כי אדם שממנים לו תומך החלטות נשאר כשיר לקבל כל החלטה בענייניו וכי תפקידו של התומך הוא רק להנגיש את המידע למקבל ההחלטה.
לתאום שיחת ייעוץ ניתן לפנות למשרדנו בכל עת.
הנחיות מקדימות
אחת החלופות לאפוטרופסות לאדם אשר אין לו קרוב היכול להתמנות למיופה כוח היא הכנת מסמך הנחיות מקדימות.
במסמך זה אדם יכול לתת הניות לכל אפוטרופס שימונה על ידי בית המשפט כיצד לנהל את ענייניו של אותו אדם.
כמו בייפוי כוח מתמשך, גם במקרה זה, הממנה יכול להתייחס לעניינים רפואיים, עניינים אישיים וענייני רכוש – או רק לחלקם.
הממנה יכול גם להתייחס לזהות האפוטרופוס למשל – למנוע מינוי של אדם מסויים מקרב בני משפחתו.
ככלל בית המשפט יתחשב ככל הניתן ברצונו של הממנה.
לתאום שיחת יעוץ ניתן לפנות למשרדנו בכל עת.